Mire jó a kompressziós ruházat?

Mik az előnyei?

 

Mára a kompressziós ruhák, nadrágok és egyéb kiegészítő termékek egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a sportolók és aktív életvitelt folytató emberek körében. A kompressziós ruhák könnyen felismerhetők hiszen a passzos, szorosan a testhez símuló kialakításuk feltűnő. Egyre gyakrabban futhatunk össze ezekkel a ruhadarabokkal amik sportolás közben számos jótékony hatással bírnak szervezetünkre.

 

Mik is a kompressziós ruhák előnyei?

 

 • Serkentik a vérkeringést

  A kompressziós ruházatok bizonyítottan javítják a vérkeringést ezáltal javítják a teljesítményt. A fokozott vérkeringésnek köszönhetően nagyobb oxigénellátást biztosít.

 • Csökkenti az izmok savasodását.

  A kompressziós ruházatot viselő sportolók vérnyomása alacsonyabb edzés vagy mérkőzés közben és a testük kevesebb tejsavat termel. Ennek köszönhetően enyhébb izomláz tapasztalható.

 • Melegen tartja az izmokat

  A bemelegítés minden sport elengedhetetlen része a sérülések elkerülése érdekében. A kompressziós ruházatot viselő sportolók előbb melegítik be az izomzatukat és az öltözéknek köszönhetően könnyebben is tartják melegen az izmokat edzés vagy mérkőzés közben. Ezzel számos sérülés elkerülhető, megelőzhető.

 • Plusz támogatást nyújtanak

  A kompressziós ruházatokat úgy tervezték, hogy érezhetően támogassa az izmokat. Rugalmasak, testhezállóak és vannak termékek melyek akár szalagos rendszerekkel vannak ellátva, hogy a lehető legmagasabb támogatást tudják nyújtani az izmoknak és az ínaknak.

 • Csökkenti a sérülések kockázatát, gyorsítja a felépülést

  A kiemelkedő külső tartásnak köszönhetően, különösen a célzott kompressziót alkalmazó és külön szalagos rendszerrel megerősített termékeknél jelentősen csökken a húzódások, rándulások, ficamok előfordulásának lehetősége. A rehabilitációs időszakban is segíti a testet a mielőbbi felépülésben és a rásérülések elkerülésében.

 

Minden sportolónak, aktív életvitelt folytató embereknek, túrázóknak érdemes beszereznie a saját kompressziós ruházatát mely segíti őt a mozgásban, javítja a teljesítményét és csökkenti a sérülések kockázatát.

A kompressziós ruházatokat nagyon sokan aláöltözetként viselik a hagyományos sportruházatuk alatt.